اخبار و مقالات

آیا کمپوست همان ورمی کمپوست است ؟

ورمی کمپوست به کمپوست تولید شده از فعالیت کرم ها اطلاق می شود ولی باید بدانیم که کمپوست معمولی ناشی از تجزیه هوازی یا غیر هوازی مواد آلی موجود در طبیعت است که به صورت های طبیعی یا مصنوعی تولید می شود. در تهیه کمپوست چینی ها اولین کشورهایی بودند که توانستند از حدود 4000 سال پیش از مواد زاید انسانی و حیوانی و گیاهی کود مناسبی تهیه کننددر کشور ما ایران اولین تلاش ها برای تبدیل و تجزیه زایعات آلی به صورت صنعتی از سال 1351 هجری شمسی با تاسیس کارخانه ی کود گیاهی تهران صورت پذیرفت . بعد ها در سال 1359 کارخانه مواد گیاهی اصفهان نیز با ظرفیت تولید 100 تن کمپوست در روز تاسیس شد . هم اکنون نیز در سرتاسر کشور واحد های بزرگ و کوچک کمپوست سازی که مصارف کشاورزی کشور را تامین می کنند دایر می باشد

کمپوست چیست ؟

به صورت یک تعریف کلی به تبدیل باقیمانده ی مواد زاید جامد یعنی مواد آلی زباله همراه با فضولات انسانی کمپوست گویند . از نظر لغوی کمپوست به معنی مخلوط و یا مرکب است که از این رو به آن کود آمیخته نیز گفته  می شود. تولید کمپوست فرآیند تجزیه بیولوژیکی است که مواد آلی را در شرایط ویژه ای به مواد پایداری مانند هوموس و غیره تبدیل می کند

معایب کمپوست چیست؟

الف) تولید کمپوست نیازمند هزینه ی اولیه بالایی است و هزینه های مکانیزه کردن را در بر خواهد داشت
ب) تمام زباله های شهری قابلیت تبدیل به کمپوست را ندارند
ج)جایگاه تولید کمپوست به دلیل تولید بوهای نامطبوع بایستی بسیار دور از مناطق شهری باشد
د) سرعت تولید کمپوست در مقایسه با ورمی کمپوست بسیار بالا است
ه) میزان مواد غذایی موجود در کمپوست با توجه به هزینه های تولید آن در مقایسه با ورمی کمپوست بسیار ناچیز است.


تعریف کمپوست کرمی یا ورمی کمپوست


ورمی کمپوست نتیجه ی هضم طبیعی غذا در سیستم هاضمه ی کرم می باشد و دوره ی رشد گیاهان را به واسطه وجود میکروارگانیسم های فعال و مفید و همچنین مواد آلی ، تسریع و فعال می کند . همچنین ورمی کمپوست یک کود آلی بیوارگانیک بوده که بسیار نرم ، سبک وزن ، ترد تمیز و بدون بوست و ظاهری کم و بیش شبیه به قهوه ی گرانوله دارد و می توان آن را در کیسه بسته بندی و یا در قوطی هایی به اندازه های مختلف بسته بندی کردو به بازار عرضه کرد

عبور آرام و پیوسته ی مواد زاید آلی از مسیر دستگاه گوارش کرم ایزینیا فتیدا و آغشته شدن آن ها به ترشحات گوارشی ، مانند ذرات کربنات کلسیم ، آنزیم ها و مواد مخاطی ، متابولیت های مختلف دستگاه گوارش کرم (ایزینیا فتیدا) و سرانجام ایجاد شرایط مناسب برای تولیداسید هیومیک، در مجموع شرایطی را ایجاد می کند که ویژگی های متفاوتی با مواد بلعیده شده توسط کرم دارد

فرآورده هایی که ورمی کمپوست خوانده می شود ، از لحاظ کیفی یک کود آلی با اسیدیته ی مناسب و سرشار از مواد هیومیکی و عناصر غذایی قاب جذب برای گیاه بوده و دارای انواع ویتامین ، هورمون های محرک رشد و آنزیم های مختلف بوده و از لحاظ ظاهری به صورت دانه شکل ، با رنگ تیره ، بدون بوع نامطبوع و دارای قابلیت عرضه به صورت تجاری است

ورمی کمپوست ، مواد حاصل از بستر رشد کرم است که پس از دفع از سیستم گوارش کرم ، در محیط باقی می ماند . بنابر این ماده مجموعه ای از فضولات کرم به همراه مواد آلی تجزیه شده و نشده و نیز اجساد و پیله های کرم است که برای گیاه ارزش غذایی فراوانی دارد . مواد دفع شده توسط کرم ها اغلب دارای نیتروژن ، فسفر و پتاسیم ، 5 تا 11 مرتبه بیشتر از خاک های بدون ورمی کمپوست یا کمپوست کرمی است. بر اثر عبور مواد زاید آلی از سیستم گوارشی کرم ، عناصر قابل استفاده گیاه از حمله عناصر ریز مغذی یا میکرو همچون آهن افزایش چمگیری می یابد . کمپوست کرمی به عمل آمده بدون بو و عوامل بیماری زا بوده و مخلوط کردن آن با خاک سبب تسریع جوانه زنی بذر گیاه و رشد آن می شود. ظرفیت تبادل یونی ورمی کمپوست ، بیش از 50 میلی اکی والان در یکصد گرم است.


کیفیت ورمی کمپوست به نوع ماده غذایی که کرم آن را بلعیده است بسیار وابسته است. نسبت کربن به نیتروژن در ورمی کمپوست کمتر از 20 بوده و طول دانه های ورمی کمپوست از 1 تا 5 میلی متر است و وزن مخصوص آن کمتر از خاک گلدان است. مقدار هوموس موجود در ورمی کمپوست 20 درصد وزن خشک آن است.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

تازه های ورمی کمپوست

  • آثار ورمی کمپوست بر گیاهان تولید شده در گلخانه +

    ادامه...
  • آموزش فرایند تولید کود ورمی کمپوست +

    ادامه...
  • افزایش عملکرد تولید ورمی کمپوست +

    ادامه...
  • تاثیر ورمی کمپوست بر درختان میوه (بادام،گردو، انار،انگور......) +

    ادامه...
  • تاثیر ورمی کمپوست بر درختان میوه (بادام،گردو، انار،انگور......) +

    ادامه...
  • تاثیر پتاسیم ورمی کمپوست بر گیاهان +

    ادامه...
  • ترکیب کود ورمی کمپوست و طریقه استفاده از آن +

    ادامه...
  • خرید کرم به صورت خالص یا همراه بستر؟ +

    ادامه...
  • راه هاي جداسازي کرم از کود +

    ادامه...
  • عوامل موثر بر افزایش جمعیت کرم و کوکون ریزی +

    ادامه...
  • مقایسه معایب و مزایای روش سبدی و پشته ای +

  • مقایسه ورمی کالچر و ورمی کمپوستینگ +

    ادامه...
  • مقایسه کود ورمی کمپوست با کودهای شیمیایی +

    ادامه...
  • ورمی کمپوست (vermi compost) چیست؟ +

    ادامه...
  • پرورش کرم به روش سبدی +

    ادامه...
  • چای کمپوست(tea compost) چیست؟ +

  • 1

جستجوی سایت

آمار سایت

شبکه های اجتماعی فارمینو

.
.