اخبار و مقالات

پرورش کرم به روش سبدی

پرورش کرم به روش سبدی

اولین گام در این راستا تهیه یک مکان سر پوشیده با کف سیمان یا آسفالت شده (کف سالن شما باید سفت باشد تا کرم ها به داخل خاک نفوذ نکنند ) است و روشنایی که شبها چراغ را روشن کنید تا کرم ها از بستر فرار نکنند.

گام دوم تهیه بستر،سبد و کرم برای تولید است. تهیه بستر نقش مهمی در فرایند تولید دارد. این کرم ها زباله خوار هستند و اکثر پسماند های تر گیاهی را می خورند. فقط حواستان باشد بستر تان حالت اسیدی و یا قلیایی نداشته باشد. بستر را می توانید با استفاده ازph  سنج  کنترل کنید.در شرکتهای بزرگ برای آنکه حجم کار آنها بالاست از کود گاوی سپراتور استفاده می کنند.کود سپراتور کودی است که با دستگاهی به نام سپراتور شسته می شود، ولی فقط در حدی که آمونیاک آن از بین برود.اگر بخواهید خودتان کود را شستشو دهید بهتر است از کود 4 تا 6 ماه مانده استفاده کنیید و چندین بار آب روی آن بگیرید ، تا شیرابه آن کاملا از زیر آن خارج شود و از حالت اسیدی خارج شود.کود پوسیده ای که بالای یک سال مانده خاصیت غذایی برای کرم ها ندارد.حواستان باشد اگر کودتان حالت کلوخ داشت حتما آن را خرد کنید.کودی که حالت کلوخ دارد کرم نمیتواند به داخل آن نفوذ کند. همیشه یادتان باشد کود وقتی در یک جا دپو می شود وسط کود حرارت تولید می کند. بستر کرم ها حتما باید سرد باشد. اگر کود حرارت بالایی پیدا کرد ، آن را داخل سالن روی زمین پهن کنید تا کاملا سرد شود .بعد از سرد شدن کود را داخل سبد ها بریزید.(بهتر است کود را تا زیر دسته سبد ها پر کنید).

گام سوم کود را که ریختید حدودآ 250 تا 300 گرم کرم (250 تا 300 عدد ) را با بستر داخل سبد ها بریزد.حالا سبد ها آماده شده تا به سالن نگهداری برود. این سبد ها حدودا 3 ماه در سالن نگهداری می ماند. در آنجا باید رطوبت و دما را حفط  شود. رطوبت سبد ها باید بین 60 % تا 70% باشد و دما بین 15 تا 25 درجه است .کرم ها در دمای 10 درجه بالاتر یا پایین تر نمی میرند ولی تخم ریزی و حرکت در خاک و غذا خوردنشان کم میشود. هر 15 تا 20 روز یکبار باید سبد ها را جابه جا کنید. یعنی اینکه سبد بالایی در زیر قرار بگیرد و سبدی که در زیر قرار دارد رو گذاشته شود.این کار برای این است که کرم ها از سبد بالایی به سبد پایین مهاجرت می کنند. شما این کار را انجام می دهید تا کرم ها دوباره در چرخش قرار بگیرند. شما میتوانید در این مدت 2 بار غذا دهی کنید. بهترین غذا برای کرم ها تفاله های :هویج، سبزی ،کاهو، سیب زمینی، کدو وهر چیزی که حالت اسیدی نداشته باشد .(موادی مثل پیاز ,تره و سیر مناسب نیست) این مواد باعث می شود تخم ریزی کرم ها بیشتر شود ولی در ماه فقط یک دفعه غذا بدهید در غیر این صورت کرم ها دیگر بستر شما را نمی خورند و کود شما تبدیل به ورمی کمپوست نمی شود.100گرم ازاین غذا های تر را باید وسط بستر بریزید و دوباره کود بریزید روی آن تا از جمع شدن حشرات جلو گیری شود.این کرم ها ظرف مدت 2 ماه جمعیت شان 3 برابر می شود ولی هنوز کود شما کامل به ورمی کمپوست تبدیل نشده بهتر است یک ماه دیگر هم زمان دهید تا کاملا به ورمی کمپوست تبدیل شود.

گام چهارم برای انکه بتوانید کود را سرند کنید در یک ماه آخر باید رطوبت را کم کنید. ولی بهتر است کرم را قبل از اینکه کمپوست را سرند کنید جدا کنید. بهترین راه طعمه گذاری است از همان غذاهای تر که گفته شد می توانید به عنوان طعمه استفاده کنید. کرم ها بعد از یک روز دور غذا جمع شده و شما میتوانید براحتی آنها را جمع کرده و در سبد جدید که کود تازه ریخته شده بریزید. و ورمی کمپوست باقی مانده را سرند کرده تا یک کود یکنواخت داشته باشید.

تازه های ورمی کمپوست

  • آثار ورمی کمپوست بر گیاهان تولید شده در گلخانه +

    ادامه...
  • آموزش فرایند تولید کود ورمی کمپوست +

    ادامه...
  • افزایش عملکرد تولید ورمی کمپوست +

    ادامه...
  • تاثیر ورمی کمپوست بر درختان میوه (بادام،گردو، انار،انگور......) +

    ادامه...
  • تاثیر ورمی کمپوست بر درختان میوه (بادام،گردو، انار،انگور......) +

    ادامه...
  • تاثیر پتاسیم ورمی کمپوست بر گیاهان +

    ادامه...
  • ترکیب کود ورمی کمپوست و طریقه استفاده از آن +

    ادامه...
  • خرید کرم به صورت خالص یا همراه بستر؟ +

    ادامه...
  • راه هاي جداسازي کرم از کود +

    ادامه...
  • عوامل موثر بر افزایش جمعیت کرم و کوکون ریزی +

    ادامه...
  • مقایسه معایب و مزایای روش سبدی و پشته ای +

  • مقایسه ورمی کالچر و ورمی کمپوستینگ +

    ادامه...
  • مقایسه کود ورمی کمپوست با کودهای شیمیایی +

    ادامه...
  • ورمی کمپوست (vermi compost) چیست؟ +

    ادامه...
  • پرورش کرم به روش سبدی +

    ادامه...
  • چای کمپوست(tea compost) چیست؟ +

  • 1

جستجوی سایت

آمار سایت

شبکه های اجتماعی فارمینو

.
.