توسعه صنعت تولید ورمی کمپوست نیاز بخش کشاورزی

امروزه هشدارهای جهانی در مورد استفاده از مواد شیمیایی و خطرها و مشکلاتی که برای محیط زیست و انسان ایجاد می کند به بحث داغ سازمانها و نهادهای دولتی تبدیل شده است. یکی از این مواد زیان آور کودهای شیمیائی است که آثار بسیار مخربی روی محصولات کشاورزی، محیط زیست و بدن انسان دارد.
آسیب‌های زیست محیطی و تغییر بافت شیمیایی، فیزیکی و زیستی خاک و مشکلات بهداشتی و شیوع سرطانها بشر را مجبور کرد که به فکر جایگزین کودهای زیستی و بیولوژیک در کشاورزی باشند که اقتصادی سودمند را در این عرصه به دنبال دارد از جمله این کودها ورمی کمپوست است.
ورمی‌کمپوست متشکل از ورمی (کرم خاکی) و کمپوست (کود آلی) است که از فعالیت کرم خاکی حاصل می‌شود.
تولید ورمی کمپوست، تکنولوژی استفاده از انواع خاصی از کرم های خاکی به نام ایزینا فتیدا(Eisenia Foetida) است که به دلیل توان رشد و تکثیر بسیار سریع پتانسیل قابل توجهی برای تبدیل مواد آلی به کود بیولوژیک باکیفیت ممتاز را دارند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز گفت : تولید ورمی‌کمپوست، تغذیه کرم‌های قرمز (ایزینا فتدیا) از مواد آلی پسماندهای آشپزخانه بوده و محصول این فرایند کود آلی است که یکی از غنی‌ترین کودهای شناخته شده در دنیا است.
منصورخاکی در خصوص مزایای ورمی کمپوست گفت: استفاده از کود ورمی کمپوست، کیفیت محصولات کشاورزی را نسبت به کود شیمیایی عملاً‌ حدود50 درصد وکمیت (تعداد در واحد سطح) آنها را نیز در حدود20 تا 70 درصد افزایش می دهد.
ورمی کمپوست از مزایای خاصی نسبت به کودهای الی دیگر برخوردار است از جمله اینکه هیچ گونه آلودگی میکروبی و بوی نامطبوع ندارد ،به نگهداری رطوبت در خاک کمک می کند، یک غذای کامل و متعادل برای گیاهان است، رنگ، طعم، بو و کیفیت گلها، سبزیجات و میوه ها را بهبود می بخشد حاصلخیزی خاک را افزایش می دهد و مواد بیوشیمیایی آن مقاومت گیاهان را به بیماری ها افزایش می دهد .
عسگری از تولید کنندگان ورمی کمپوست یکی از مزایای با ارزش ورمی کمپوست را استفاده از زباله های شهری دانست و گفت : ورمی کمپوست عامل تخمیر و فساد مواد الی موجود در زباله های مناطق شهری به خصوص زباله های خانگی و زباله های کشاورزی و زراعی است که تحت شرایط خاص و کنترل شده تبدیل به کود می شود .
مومن کیائی مسئول صنایع روستائی جهاد کشاورزی استان البرز گفت: از سال 90 اقدامات اساسی برای توسعه تولید ورمی کمپوست انجام شده که تا کنون جهاد کشاورزی توانسته برای 15 نفر مجوز تولید ورمی کمپوست را صادر کند. قناعی یکی از تولید کنندگان ورمی کمپوست گفت: ما به همراه تولید کنندگان این صنعت دربخش ترویج و آموزش ورمی کمپوست به کشاورزان فعالیتهای خود را آغاز کرده ایم و توانسته ایم برای روستائیان اشتغال ایجاد کنیم .
آقای قناعی که خود یکی از تولید کنندگان و کارافرینان برتر این صنعت است به تنهائی توانسته برای 40 نفر از روستائیان اشتغال ایجاد کند.
حال با توجه به نیاز مبرم بخش کشاورزی به توسعه این صنعت با محوریت تولید محصول سالم، آیا به نظر نمی رسد باید بیشتر از قبل به توسعه صنعت تولید این نوع کمپوست درکشور توجه شود ؟
 

منبع: واحد مرکزی خبر صدا و سیما

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

تازه های ورمی کمپوست

  • آثار ورمی کمپوست بر گیاهان تولید شده در گلخانه +

    ادامه...
  • آموزش فرایند تولید کود ورمی کمپوست +

    ادامه...
  • افزایش عملکرد تولید ورمی کمپوست +

    ادامه...
  • تاثیر ورمی کمپوست بر درختان میوه (بادام،گردو، انار،انگور......) +

    ادامه...
  • تاثیر ورمی کمپوست بر درختان میوه (بادام،گردو، انار،انگور......) +

    ادامه...
  • تاثیر پتاسیم ورمی کمپوست بر گیاهان +

    ادامه...
  • ترکیب کود ورمی کمپوست و طریقه استفاده از آن +

    ادامه...
  • خرید کرم به صورت خالص یا همراه بستر؟ +

    ادامه...
  • راه هاي جداسازي کرم از کود +

    ادامه...
  • عوامل موثر بر افزایش جمعیت کرم و کوکون ریزی +

    ادامه...
  • مقایسه معایب و مزایای روش سبدی و پشته ای +

  • مقایسه ورمی کالچر و ورمی کمپوستینگ +

    ادامه...
  • مقایسه کود ورمی کمپوست با کودهای شیمیایی +

    ادامه...
  • ورمی کمپوست (vermi compost) چیست؟ +

    ادامه...
  • پرورش کرم به روش سبدی +

    ادامه...
  • چای کمپوست(tea compost) چیست؟ +

  • 1

جستجوی سایت

آمار سایت

شبکه های اجتماعی فارمینو

.
.